Föräldracitat

Varför kooperativet Årstaligan?

Jag skulle vilja bjuda alla som jobbar på ligan på en brakmiddag! Den trygga, tillåtande miljö som de lyckas skapa på förskolan byter så mycket för mina barnbarn

Pia, mormor till barn på Ligan

Det är litet och familjärt, alla barn blir sedda och känner sig trygga. Gården är inspirerande och maten hemlagad – hur blir det bättre än så?!

Melissa, förälder på Ligan

Att mina barn får vara med i den gemenskap som blir mellan oss föräldrar, barn och pedagoger och att de redan från tidig ålder får lära sig hur kul det kan vara att driva en verksamhet tillsammans – det betyder mycket

Kalle, förälder på Ligan

På Årstaligan får man så många roliga kompisar. Jag älskar dem! Det är så kul där också. Om man leker med en annan kompis som man inte känner så väl får man nya kompisar. Det gör vi på Årstaligan

Clara, barn på Ligan

“På Årstaligan finns det utrymme för varje liten personlighet, alla barn “syns”, utan att respekten för andra går förlorad. Att ha barn som varje dag längtar efter att gå till förskolan är härligt.”

”Våra barn känner en trygghet hos andras föräldrar, då vi ibland arbetar i barngruppen. Något som man inte ser på en “icke kooperativ” förskola.”

“Det var helheten som gjorde att vi valde Årstaligan. Vi såg att det fanns en genomtänkt strategi från personalens sida om hur barn ska bemötas för att kunna utvecklas och synen på att leken är så viktig gillade vi. Med vår erfarenhet från tidigare föräldrakooperativ såg vi också att Årstaligan var ett väl inarbetat kooperativ med ett välstrukturerat jourschema och klara ansvarsområden för personal och föräldrar.”

”Att ha sitt barn på ett föräldrakooperativ innebär mer arbete vissa dagar, men med uppgiften följer en inblick i vårt barns vardag. Samtidigt lär vi känna andra föräldrar och barn då vi exempelvis arbetar i barngruppen några timmar.”

”Vi vill vara delaktiga i verksamheten och framförallt är det skönt att beslutsfattarna är de direkt berörda – familjerna.”

”Huvudorsaken till att vi valde Årstaligan var att man får mer inblick i verksamheten då man också är aktiv själv. Både barnen och vi är mycket nöjda.”

Rulla till toppen